söndag 23 augusti 2015

Tur att man inte är finländare!


Här kommer ett inlägg mättat med ironi:

För några veckor sedan åkte jag till Finland.
Finland är ett av de mest rasistiska länder vi har i Europa.

Finland är ett land som värnar om sitt eget folk och ser till att sjukvård, skola, omsorg och åldringsvård fungerar.

I Finland låter man pensionärerna få återbetalning på sina surt inarbetade skattepengar genom att ge dem en skälig eller till och med god pension. 

I Finland prioriteras den egna befolkningen före människor från arabländerna eller Somalia. (Somalia är för övrigt ett av världens fattigaste länder, med övervägande delen analfabeter samt ett land som fick ett skriftspråk så sent som 1972).

I Finland sätter man den egna befolkningen före människor som smugglas in i landet, ofta till en kostnad på 100 000 kr. Av de som kommer in i t ex Sverige är ca 90% bedragare, då de slängt sina pass på vägen, (ingen människosmugglare tar sig an någon utan id-handlingar). Detta har de gjort för att mörka sin identitet och utge sig för att vara någon de i själva verket inte är. Att ljuga om sin identitet är självklart brottsligt och det förstår finländarna, (till skillnad från svenskarna). 

Allt detta är naturligtvis väldigt rasistiskt, och vi kan nog enas om att vi borde skämmas rejält över vårt grannland. 

Men det räcker inte med det.

Finland är ett land där man inte har ungdomar som vandaliserar bibliotek eller bränner bilar. 

Finland är ett land där man är stolt över att visa sitt ursprung och sin kultur.

De tusen sjöarnas land ligger i topp i PISA-undersökningarna år efter år.

Finland är ett land där antalet våldtäkter ligger långt, långt under PLATS NUMMER TVÅ I VÄRLDEN, som innehas av landet Sverige. 

I Finland finns inte 55 NO GO ZONES där varken Polis, Brandkår eller Räddningstjänst kan åka in utan att riskera livet för att de blir bombarderade av stenar, ofta i gatstensstorlek. 

Finland är inte ett fredsskadat land, såsom Sverige.

Kort och gott:

FINLAND ÄR ETT EXTREMT RASISTISKT LAND.

Det är allt en jävla tur att man inte är finländare,
för Gud så man skulle ha skämts över sitt land.













 

8 kommentarer:

  1. Finlands kamp för självständighetsförklaring 1917 föregicks av tsarryskt övervåld i flera år, 1918 blev det inbördeskrig för försvaret av självständigheten. Men de vita segrarna skändade segern genom obarmhärtig behandling av de röda fångarna. Senare slöt vita och röda sig samman i försvaret av sin självständighet i 6 år. Freden blev dyrköpt på många sätt, men Finland har lärt att ära dem som stred för freden och väl vårda dem som sårades eller invalidiserades. Genom landförluster till Sovjet tvingades 12 % av befolkningen (ca 450 00 personer) lämna hus i hem och skapa sig nytt liv på andra platser i Finland, Det kunde inte ske på annat sätt än på bekostnad av de icke drabbades bekvämlighet. Det gick vägen även om en del knorrade. Men i Finland tycker man sig ha haft sin beskärda del av "invandring". Men man inser ju att de tidigare problemen är övervunna, men utrymme för stor okontrollerad invandring anser man sig inte ha. Den bakgrund du beskriver om den finska åldringsvården är ett socialt ansvar man inte ruckar på. Det Finland de facto lider av är, jämfört med Sverige, en större arbetslöshet ca 10 %, vilket i antal personer är att jämföra med Sverige.
    Jag gillar verkligen ditt blogginlägg. Jag har också en blogg som jag kan länka till om du är intresserad. Men jag länkar till ett litet arbete jag gjort om finska krigsbarn contra ensamkommande flyktingbarn. https://drive.google.com/file/d/0B5pMkCjvnuInWXdCY3A5OUFwc00/view

    SvaraRadera
  2. Finland har flest mordfall i norden
    http://svenska.yle.fi/artikel/2015/05/12/finland-har-flest-mord-i-norden

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera