fredag 11 december 2015

Förnekelsens kraft

Förnekelsens kraft är stor, förnekelsens kraft är gigantisk. Det vet alla som försökt sluta med sitt drogberoende eller som inte velat att nära anhörig ska gå ned sig.

Om man väljer att tro på Sigmund Freud är definitionen följande:

Förnekande är en mycket vanlig försvarsmekanism. Individen kan förneka farorna från yttervärlden när de blir allt för påfrestande. Förnekande skiljer sig från bortträngning där personen tillfälligt lyckas "glömma" faran eller minnet. Vid förnekande tränger man inte bort impulser, men blundar för informationen. Det hela kan liknas med ett strutsbeteende.

Jag är ingen fan av Sigmund Freud, men i det här fallet tror jag att det ligger mycket i det han säger. 

Förnekelse är ett ledord när det gäller Sveriges befolkning.
Det svenska folket lider av ett FÖRNEKANDE TILLSTÅND.

Det svenska folket vill inte se det allt mer illavarslande tillstånd Sverige befinner sig i. Den yttre världen har blivit alltför påfrestande för svenskarna och man väljer att stoppa huvudet i sanden. 

Vi är ett fredsskadat folk. Vi tror verkligen inte att något ont skulle kunna hända oss.

Jag pratade idag med en kvinna från Bosnien som bott i Sverige i många år. Hon sa: Det bubblar överallt i Europa, det smäller snart. Jag är mycket rädd.

När vi var hemma i Bosnien förstod vi att kriget kom närmare och närmare. Vi VISSTE. Men vi agerade inte för vi TOG INTE IN DET.

Vi tänkte att, nej det kan väl ändå inte???
Och så bombade de huset intill vårt.
Vad tro ni hände?

Vi sa: Ja, där ja, men det händer inte oss!
DET GJORDE DET.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar